Mini-pizza's

  • 16 stuks
  • 45 min
  • waardering 8,3
  • Hapje
  • Italiaans
  • Vlees

bevat per portie

  • 208 kcal
  • 9 g eiwit
  • 14 g vet
  • 12 g koolhydraten

Ingrediënten

  • voor het deeg
  • 120 g kwark
  • 4 eetlepels olie
  • 4 eetlepels melk
  • 1 ei
  • 1 zakje bakpoederbakpoeder
  • 250 g bloem
  • voor de vulling
  • 200 g salami, in blokjes
  • 3 tomaten, in stukjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 50 g kwark
  • 75 g jong belegen kaas, geraspt
  • oregano
  • om te bestrijken en te bestrooien
  • 1 eierdooier
  • 100 g jong belegen kaas, geraspt

Bereiden

Meng de kwark, olie, melk, ei en 1 theelepel zout. Roer de helft van de met bakpoeder gemengde bloem erdoor. Kneed de rest erdoor.

Verdeel het deeg in 2 porties. Rol elke portie op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een rechthoekige plak van ca. 40 x 25 cm. Verdeel over elk van de plakken de helft van de ingrediënten voor de vulling.

Rol de deegplakken met de vulling op. Snijd elke rol in 8 plakjes en leg deze op bakplaten. Bestrijk de pizzarondjes met eierdooier, bestrooi ze met kaas en bak ze in 25-35 minuten goudgeel in de op 180-200 °C voorverwarmde oven.

Bron

Het recept 'Mini-pizza's' wordt je aangeboden door Miele

Waardeer dit recept (12 stemmen)

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!