Sinaasappel flan

  • 6 personen
  • 55 min
  • waardering 7,6
  • Nagerecht
  • Spaans
  • Vegetarisch

bevat per portie

  • 214 kcal
  • 7 g eiwit
  • 9 g vet
  • 25 g koolhydraten

Ingrediënten

  • voor de karamel
  • 60 g suiker
  • 3 eetlepels Cointreau
  • voor de flan
  • 3 eieren
  • 3 eierdooiers
  • 50 g suiker
  • 300 ml melk
  • 50 ml sinaasappelsap
  • 3 eetlepels Cointreau

Bereiden

Karameliseer de suiker al roerend goudbruin. Voeg de Cointreau toe. Verdeel de massa over de vormpjes. Klop de eieren, eierdooiers, suiker, melk, sinaasappelsap en Cointreau goed los. Schenk over de karamelmassa.

Zet de vormpjes in een met 750 ml water gevulde braadslee en verwarm onafgedekt 35-40 minuten in de oven op 190-210 °C. Laat de flans vervolgens een paar minuten staan. Maak ze met een mes van de rand van de vorm los en stort ze op borden.

Serveer lauwwarm of koud met wat stijfgeklopte slagroom, schijfjes sinaasappel of frambozen.

Extra benodigd

6 vormpjes (Ø7 cm)

Bron

Het recept 'Sinaasappel flan' wordt je aangeboden door Miele

Waardeer dit recept (8 stemmen)

Reacties op dit recept

  • gWat een heerlijk nagerecht, dat wil ik absoluut een keer proberen.

    reageren