Uiensoep met volkorenbrood en blauwschimmelkaas

  • 4 personen
  • 35 min
  • waardering 7,4
  • Voorgerecht
  • Frans
  • Vegetarisch

bevat per portie

  • 388 kcal
  • 19 g eiwit
  • 18 g vet
  • 38 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 rode uien, grof gesnipperd
  • 1¼ liter kruiden- of vleesbouillon
  • 1-2 eetlepels rode pesto
  • 1 eetlepel (verse) tijm
  • 6 sneetjes Allinson- of volkorenbrood
  • 75 g blauwschimmelkaas, in 4 plakjes
  • 75 g jongbelegen kaas, geraspt

Bereiden

Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui op hoog vuur aan. Roer de bouillon erdoor en voeg de pesto, tijm en naar smaak zout en peper toe. Breng het geheel al roerende aan de kook en laat de soep ca. 20 minuten heel zachtjes koken.

Verwarm de oven voor op 200 °C. Rooster de sneetjes brood en snijd ze diagonaal door. Leg in vier grote ovenvaste soepkommen elk twee driehoekjes brood. Schep de uiensoep erop. Leg de laatste driehoekjes brood in de kommen, strooi de geraspte kaas erover en leg de plakjes blauwschimmelkaas erop. Schuif de kommen in de oven en laat de kaas smelten en iets bruin worden.

Bron

Het recept 'Uiensoep met volkorenbrood en blauwschimmelkaas' wordt je aangeboden door Voorlichtingsbureau Brood

Waardeer dit recept (13 stemmen)

Reacties op dit recept

  • theaMijn gasten hadden nog nooit zo'n lekkere uiensoep gegeten. De rode pesto is een goede combinatie met de rode uien.

    reageren