Kruidige cannelloni

  • 4 personen
  • 50 min
  • waardering 8
  • Hoofdgerecht
  • Italiaans
  • Vlees

bevat per portie

  • 650 kcal
  • 43 g eiwit
  • 32 g vet
  • 51 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 200 g ham, heel fijngehakt
  • 15 g verse basilicum, fijngehakt
  • 2 eetlepels bieslook, fijngeknipt
  • 125 g magere kwark
  • 125 ml zure room
  • 12 cannelloni
  • 200 ml kruidenbouillon
  • ½ pot sugocasa met tuinkruiden (à 690 ml)
  • 2 bolletjes mozzarella, in plakjes
  • 25 g Parmezaanse kaas, geraspt

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Meng door de ham het basilicum, het bieslook, de kwark en de zure room. Voeg zout en peper naar smaak toe. Doe het mengsel over in een spuitzak met een grove, gladde spuitmond en spuit de vulling in de cannelloni.

Vet vier kleine ovenschaaltjes in. Roer de bouillon door de sugocasa en schenk in elk schaaltje een beetje van dit tomatenmengsel. Leg de cannelloni erin en verdeel de rest van de tomatensaus erover. Leg de plakjes mozzarella erop en strooi de Parmezaanse kaas erover. Bak de cannelloni in de oven in ca. 30 minuten gaar en mooi goudbruin. Lekker met een salade van veldsla.

Extra benodigd

Spuitzak

Bron

Het recept 'Kruidige cannelloni' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Marco Mayer | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (24 stemmen)

Cannelloni recept tips

Reacties op dit recept

  • JoyceLeuk idee om de cannelloni in aparte schaaltjes te serveren! Ik ga dit gerecht zeker proberen. Klinkt goed!

    reageren

  • williBen altijd aan het neuzen in recepten op internet, jammer dat er altijd zoveel kant en klaar producten in vermeld worden, bv. caneloni zelf maken. Je houd van koken dus maak alles zelf!

    reageren

  • Marlot....Meng door de ham het basilicum, het bieslook,.... Ik haat schrijffouten

    • JorisWelke schrijffout? Volgens mij is het correct.

    reageren

  • francineMisschien een stijlfout maar geen taalfout: alles is goed geschreven. En we begrijpen toch wat er bedoeld wordt? Het gaat hier om een recept en niet om een boekbespreking. Laten we ajb toch niet op alle slakken zout leggen.

    reageren