Tagliatelle met champignons en coquilles

  • 4 personen
  • 25 min
  • waardering 7,6
  • Hoofdgerecht
  • Italiaans
  • Vis

bevat per portie

  • 680 kcal

Ingrediënten

  • 400 g tagliatelle
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 500 g kastanjechampignons, in vieren
  • 500 g coquilles (8 grote of 12 kleinere)
  • 250 g ricotta
  • sap van ½ citroen
  • 15 g verse basilicum, in reepjes
  • 75 g rucola

Bereiden

Kook de tagliatelle in een pan met ruim kokend water en wat zout beetgaar.

Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en fruit de ui zachtjes glazig. Voeg de champignons toe en bak ze op hoog vuur al omscheppend in 3-4 minuten bruin en gaar.

Laat een grillpan goed heet worden. Dep de coquilles goed droog met keukenpapier en bestrijk ze dun met olijfolie. Rooster de coquilles in de hete grillpan op hoog vuur in 3-5 minuten mooi bruin en bijna gaar. Keer de coquilles als ze als ze vanzelf van de ribbels loslaten voorzichtig met een spatel. Bestrooi ze met zout en peper.

Roer in een kom de ricotta los met 1 eetlepel citroensap, een scheut pastakookvocht en zout en peper naar smaak.

Giet de tagliatelle af en roer de ricotta en de gebakken champignons erdoor. Warm het geheel nog even zachtjes door en schep dan het basilicum erdoor. Schep de romige tagliatelle in vier warme diepe (pasta)borden en leg er een flinke toef rucola op. Leg hierop de gegrilde coquilles. Lekker met een salade van tomaten.

Extra benodigd

Grillpan, keukenpapier

Variatietip

Vervang de coquilles door stukken dikke kabeljauwfilet of grote ongepelde garnalen. Neem eens gemengde paddenstoelen in plaats van champignons.

Bron

Het recept 'Tagliatelle met champignons en coquilles' wordt je aangeboden door het Nederlands Visbureau

Waardeer dit recept (14 stemmen)

Tagliatelle recept tips

Reacties op dit recept

  • HeleenVond het niet lekker, tagliatelle was te droog. Misschien had ik meer vocht aan de ricotta moeten toevoegen? Afijn, wordt hier niet nog een keer gekookt.

    reageren

  • eHet is een heerlijke maaltijd, als je er in blokjes geneden ham aan had toegevoegt en de gebakken ui en paddestoelen als groente ingredient had overgoten met bijvoorbeeld de 4kazensaus. toevallig gisteren gegeten, eigen recept. Hahaha. wie niet waagt die niet wint. Succes verder.

    reageren

  • HansCoquilles geven een heerlijk zoute smaak aan dit gerecht. Mag in verhouding meer in en juist wat minder pasta want dat is te veel. Daardoor is er ook te weinig kaassaus en wordt hij droog. Beetje olijfolie toevoegen aan de champignonroom.

    reageren