Tagliatelle met tonijn en mosselen

  • 4 personen
  • 25 min
  • waardering 7,8
  • Hoofdgerecht
  • Italiaans
  • Vis

bevat per portie

  • 690 kcal

Ingrediënten

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode ui, in dunne ringen
  • 2 blikjes tonijn op olie (à 185 g), uitgelekt
  • 150 g gekookte mosselen
  • 100 g zwarte olijven zonder pit, in plakjes
  • 400 g tomatenblokjes op sap
  • 400 g groene tagliatelle
  • 2 eetlepels peterselie, fijngehakt

Bereiden

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en roerbak hierin de knoflook en ui 4 minuten. Voeg de tonijn, mosselen en olijven toe en bak ze 1 minuut mee. Roer de tomatenblokjes met sap, peper en zout erdoor en laat de saus 10 minuten zachtjes sudderen.

Kook intussen de tagliatelle volgens de aanwijzing op de verpakking. Laat de pasta goed uitlekken, schep deze door de tonijn-tomatensaus en warm het gerecht goed door. Strooi tot slot de peterselie erover.

Vervangende vis

Vervang tonijn door zalm uit blik of blokjes verse tonijn of witvis die 3 minuten geroosterd zijn in een beetje olijfolie.

Bron

Het recept 'Tagliatelle met tonijn en mosselen' wordt je aangeboden door het Nederlands Visbureau

Waardeer dit recept (9 stemmen)

Tagliatelle recept tips

Reacties op dit recept

  • WesselienHeerlijk.

    reageren