Brood pizza van naan met pittige runderworst en ricotta

  • 4 personen
  • 25 min
  • waardering 7,7
  • Hoofdgerecht
  • Italiaans
  • Vlees

Ingrediënten

  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 4 naanbroden (met of zonder toevoegingen)
  • 200 g ricotta
  • 4 pittige runderworstjes, rauw
  • 2 rode uien, gepeld en in dunne ringen
  • 4 snufjes chilivlokken
  • 4 snufjes gemalen komijn
  • 2 eetlepels olijfolie, en extra om te besprenkelen
  • 100 g rucola

Bereiden

Verwarm de oven voor op 220 °C.

Meng de tomatenpuree met 2 eetlepels water en smeer het mengsel op de naanbroden. Laat net als bij een pizza de rand vrij.

Verkruimel de ricotta erover. Haal het vel van de worstjes en verdeel het vlees over de pizza's. Verdeel de uiringen erover en bestrooi de pizza's elk met een snufje chilivlokken en gemalen komijn. Breng op smaak met zout en veel peper. Besprenkel met olijfolie en zet ze 15 minuten in de oven.

Haal de pizza's uit de oven, bestrooi met rucola en besprenkel met wat olijfolie. Serveer ze meteen.

Tip

Als je geen pittige runderworstjes kunt vinden, neem dan plakjes peperoni of voeg wat gehakte verse chilipeper toe.

Kookboek

Het recept 'Brood pizza van naan met pittige runderworst en ricotta' is afkomstig uit het kookboek...

6 uur thuis, 7 uur eten

Sophie Wright

Als je 's avonds moe uit je werk komt, is het verleidelijk terug te grijpen op steeds dezelfde recepten of een kant-en-klaar-maaltijd. Maar met de recepten uit dit... lees verder

© Kosmos Uitgevers

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Broodpizza recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!