Pizzadeeg (basisrecept)

  • 1 portie
  • 15 min
  • waardering 7,7
  • Overig
  • Italiaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 1 zakje gedroogde gist
  • 1 theelepel suiker
  • 400 g bloem
  • 4 eetlepels olijfolie

Bereiden

Roer in een kommetje de gist en suiker met 200 ml handwarm water. Laat het 10 minuten staan en roer het vervolgens tot een glad mengsel.

Doe de bloem in een kom, maak in het midden een kuiltje en schenk de gistoplossing erin. Schenk 3 eetlepels handwarm water en 4 eetlepels olie bij het gistmengsel en strooi 1 theelepel zout over de bloem. Meng het geheel door elkaar en kneed het vervolgens in ca. 10 minuten tot een elastisch deeg.

Vorm het deeg tot een bal en leg hem in een kom. Dek de kom af met een vochtig gemaakte theedoek en laat het deeg op een warme plaats 30-45 minuten rijzen.

Bron

Het recept 'Pizzadeeg (basisrecept)' wordt je aangeboden door okoko recepten.

Waardeer dit recept (6 stemmen)

Pizzadeeg recept tips

Reacties op dit recept

  • Brian1 theelepel zout of 1 theelepel suiker? Zal wel zout zijn.

    reageren

  • redactie okoko receptenEr gaat 1 theelepel suiker gaat bij de gist en vervolgens 1 theelepel zout bij de bloem.

    reageren

  • TerryWaarom staat het zout dan niet bij de ingrediënten?

    reageren

  • JannekeHoeveel graden moet de oven en hoelang?

    reageren