Pizzadeeg (basisrecept)

  • 1 portie
  • 15 min
  • waardering 7,7
  • Overig
  • Italiaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 1 zakje gedroogde gist
  • 1 theelepel suiker
  • 400 g bloem
  • 4 eetlepels olijfolie

Bereiden

Roer in een kommetje de gist en suiker met 200 ml handwarm water. Laat het 10 minuten staan en roer het vervolgens tot een glad mengsel.

Doe de bloem in een kom, maak in het midden een kuiltje en schenk de gistoplossing erin. Schenk 3 eetlepels handwarm water en 4 eetlepels olie bij het gistmengsel en strooi 1 theelepel zout over de bloem. Meng het geheel door elkaar en kneed het vervolgens in ca. 10 minuten tot een elastisch deeg.

Vorm het deeg tot een bal en leg hem in een kom. Dek de kom af met een vochtig gemaakte theedoek en laat het deeg op een warme plaats 30-45 minuten rijzen.

Bron

Het recept 'Pizzadeeg (basisrecept)' wordt je aangeboden door okoko recepten.

Waardeer dit recept (6 stemmen)

Pizzadeeg recept tips

Reacties op dit recept

  • Brian1 theelepel zout of 1 theelepel suiker? Zal wel zout zijn.

    reageren

  • redactie okoko receptenEr gaat 1 theelepel suiker gaat bij de gist en vervolgens 1 theelepel zout bij de bloem.

    reageren

  • TerryWaarom staat het zout dan niet bij de ingrediënten?

    reageren

  • JannekeHoeveel graden moet de oven en hoelang?

    reageren

  • MariaVolgens mij is het zout, maar deeg voor brood en vlaai (Limburgse) en kwarktaart. Nu is het tegen Sinterklaas en erg lekker allemaal. Zandkoekjes met zand? Neuh ... die zijn bijna helemaal van suiker. Suiker knarst als zand. Ik wist tot voor kort niet dat je cake ook in een airfryer kon maken. Maar dan wel in een ronde bakblik. Kan je zelfs als cupcake en kruidnoten. De baktijden zijn afhankelijk van de dikte van het voor de bodem gebruikte deeg. Hoe platter hoe korte de baktijd. Kijk anders bij quiche. Is ook een soort van pizza. Dubbelgevouwen pizza. Ik krijg zoveel varianten te zien. Even bij andere recepten zoeken. Baktijden vergelijken. Dan is hier de basis. De rest lees je elders. Er is zelfs een glutenvrije... Ik denk dat baktijden niet bij pizzadeeg horen, maar bij recepten. Uit die recepten kan je veel detail afleiden. Ja, te lang en veel te veel gedachten? Nee, ongekend veel mogelijkheden. Ik ben blij dat deze erbij staat.

    reageren