fruitsalade recepten

recept
waardering
Fruitsalade

Fruitsalade

Schil 2 perziken en snijd ze in elk in 8 partjes. Halveer de partjes. Was 250 g aardbeien halveer ze. Snijd grote aardbeien in vieren. Was 200 g frambozen en 200 g blauwe bessen voorzichtig in een zeef onder stromend water en laat ze goed uitlekken. Roer in een schaal 2 eetlepels suiker en 1 eetlepel balsamicoazijn door elkaar. Schep het fruit erdoor. Laat de salade in de koelkast in ca. 1 uur koud worden en de smaak goed door trekken. Serveer de fruitsalade met half stijfgeklopte vanilleroom (van 1/8 liter slagroom en 2 zakjes vanillesuiker) of met een bolletje roomijs.

Fruitsalade met vanilleroom

Was 250 g aardbeien en verwijder de kroontjes. Snijd grote exemplaren in vieren. Was 250 g kersen en verwijder de pitten. Was 200 g aalbessen en ris ze boven een goed afsluitbare kom. Schep de aardbeien, kersen, 200 g frambozen en 200 g blauwe bessen erdoor. Schep 50 g witte basterdsuiker en 50 ml crème de cassis of limonadesiroop erdoor. Laat de fruitsalade in de koelkast door en door koud worden. Klop 200 ml crème fraîche met 2 eetlepels poedersuiker en 1 zakje vanillesuiker stijf. Schep de fruitsalade in schaaltjes en schep er een flinke lepel vanilleroom op.

(advertentie)
mijn okoko recepten
(advertentie)

Volg Okoko recepten op Facebook

nieuwe kookboeken

bekijk alle kookboeken