Thaise salade met biefstuk

  • 4 personen
  • 80 min
  • waardering 7,8
  • Voorgerecht
  • Thais
  • Vlees

Ingrediënten

  • 200 g biefstuk, in hele dunne reepjes
  • 150 g komkommer, met schil, zonder zaadjes, in fijne reepjes
  • 150 g wortel, in fijne reepjes
  • 4 bosuitjes, gehakt
  • 2 rode pepertjes, gehakt
  • 2 groene pepertjes, gehakt
  • 4 cm gemberwortel, fijngehakt
  • 6 cm sereh-stengel, in ringetjes
  • 150 g Romeinse sla
  • 1 theelepel sesamzaadjes, geroosterd
  • voor de dressing
  • 2 eetlepels limoensap
  • 2 eetlepels korianderblad, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, gehakt
  • 2 eetlepels sake (Japanse rijstwijn)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels Thaise vissaus

Voorbereiden

Meng voor de dressing alle ingrediënten door elkaar. Marineer de biefstukreepjes ongeveer 1 uur in de dressing.

Bereiden

Meng de komkommer, de wortel, de bosuitjes, de pepertjes, de gember en de sereh-stengel door elkaar.

Maak de Romeinse sla aan met wat van de dressing en verdeel de sla over vier kommen.

Maak de salade aan met de rest van de dressing en verdeel het mengsel over de Romeinse sla.

Verdeel hierover de biefstukreepjes en garneer de salade met de sesamzaadjes.

Waardeer dit recept (11 stemmen)

Thaise salade recept tips

Reacties op dit recept

  • walterGoedmorgen, wordt die sereh-stengel meegegeten? Lijkt erop, maar ik zou hem denk ik in de dressing tot zijn recht laten komen. Sereh is niet te kauwen.

    reageren

  • HelenBiefstuk wordt niet gebakken? En er staat biefstuk in de dressing marineren en vervolgens moet je de dressing voor sla gebruiken en over de rest doen?

    reageren

  • redactie okoko receptenDe biefstuk gaat na een uur te zijn gemarineerd inderdaad rauw in de salade.

    reageren