Pastasaus: alla puttanesca

  • 4 personen
  • 30 min
  • waardering 7,5
  • Sauzen / dips
  • Italiaans
  • Vis

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, kleingesneden
  • 1 blikje ansjovisfilets à 48 g, kleingesneden
  • 1 kg rijpe tomaten of 2 blikken gepelde tomaten à 400 g, kleingesneden
  • 100 g zwarte olijven, ontpit
  • handje peterselieblaadjes, fijngesneden
  • 1 eetlepel kappertjes

Bereiden

Verhit de olie in een grote pan, voeg de knoflook en de ansjovis toe en bak al roerend tot de ansjovis is gesmolten.

Schep de tomaten bij de ansjovispasta en roerbak dit mengsel op hoog vuur tot het een dikke saus geworden is.

Temper het vuur en roer de olijven, de peterselie en de kappertjes erdoor. Serveer direct. Serveer met spaghetti.

Kookboek

Het recept 'Pastasaus: alla puttanesca' is afkomstig uit het kookboek...

100 Pastasauzen

Thea Spierings

Pasta is de ideale maaltijd. Makkelijk met een snelle saus doordeweeks, bijzonder als je het zelf maakt en serveert tijdens een diner en perfect met een saus uit de... lees verder

© Caplan Books

Waardeer dit recept (6 stemmen)

Pastasaus recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!