Aardappelsoep met oesterzwammen en spekjes

  • 4 personen
  • 35 min
  • waardering 7,7
  • Voorgerecht
  • Hollands
  • Vlees

Ingrediënten

  • 300 g aardappelen, in kleine blokjes
  • 800 ml groentebouillon
  • 200 g gerookte spekblokjes
  • 200 ml crème fraîche
  • 400 g oesterzwammen, in dunne reepjes gescheurd
  • 1 lente-uitje, in dunne ringetjes
  • handvol verse peterselie, fijngehakt

Bereiden

Kook de aardappelen in ongeveer 20 minuten gaar in de bouillon. Pureer tot een gladde soep in een blender of met de staafmixer.

Bak ondertussen de spekjes uit en roer samen met de crème fraîche, de oesterzwammen, het lente-uitje en de peterselie door de bouillon.

Laat de aardappelsoep nog 3 minuten trekken.

Extra benodigd

Blender of staafmixer

Kookboek

Het recept 'Aardappelsoep met oesterzwammen en spekjes' is afkomstig uit het kookboek...

Paddenstoelen

Thea Spierings

'Paddenstoelen' onthult de ware magie van champignons, portobello's, shiitakes, oester-zwammen, cantharellen, porcini, morieljes en truffels in 80 gevarieerde... lees verder

© Caplan Books

Waardeer dit recept (12 stemmen)

Aardappelsoep recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!