Knoflook-aardappelsoep met Parmezaanse kaas

  • 2 personen
  • 20 min
  • waardering 7,6
  • Voorgerecht
  • Italiaans
  • Gevogelte

Ingrediënten

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, in dunne plakjes
  • 4 middelgrote aardappelen, in blokjes
  • 500 ml kippenbouillon
  • 75 ml melk
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas

Bereiden

Verhit de olie en fruit de knoflook zachtjes tot deze goudgeel is.

Voeg de aardappelen en bouillon toe en kook 10 minuten op een laag vuur, of tot de aardappelen beetgaar zij n. Houd twee eetlepels aardappelblokjes achter en pureer de rest van de aardappelen met een staafmixer of in de keukenmachine.

Voeg de melk toe en warm nog even door. Bestrooi met peper en schep er vlak voor het serveren wat geraspte kaas en de achtergehouden aardappelblokjes over.

Extra benodigd

Staafmixer of keukenmachine

Kookboek

Het recept 'Knoflook-aardappelsoep met Parmezaanse kaas' is afkomstig uit het kookboek...

Kook ook - Kaas

diverse auteurs

Kaas is niet alleen lekker op de boterham, maar ook een populair en veelzijdig ingrediënt in de Nederlandse keuken. In de 60 recepten in 'Kook ook - Kaas' worden... lees verder

© Kosmos Uitgevers

Waardeer dit recept (9 stemmen)

Aardappelsoep recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!