Knoflook-aardappelsoep met Parmezaanse kaas

Knoflook-aardappelsoep met Parmezaanse kaas
  • 2
    personen
  • 0
    min voorbereiden
  • 20
    min bereiden
  • 0
    min wachten
  • waardering 7.2
    obv 8 waarderingen
  • Voorgerecht
  • Gevogelte
  • Italiaans

Ingrediënten

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, in dunne plakjes
  • 4 middelgrote aardappelen, in blokjes
  • 500 ml kippenbouillon
  • 75 ml melk
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas

Bereiden

Verhit de olie en fruit de knoflook zachtjes tot deze goudgeel is.

Voeg de aardappelen en bouillon toe en kook 10 minuten op een laag vuur, of tot de aardappelen beetgaar zij n. Houd twee eetlepels aardappelblokjes achter en pureer de rest van de aardappelen met een staafmixer of in de keukenmachine.

Voeg de melk toe en warm nog even door. Bestrooi met peper en schep er vlak voor het serveren wat geraspte kaas en de achtergehouden aardappelblokjes over.

Extra benodigd

Staafmixer of keukenmachine

Kookboek

Het recept 'Knoflook-aardappelsoep met Parmezaanse kaas' is afkomstig uit het kookboek...

Kookboek Kook ook - Kaas van diverse auteurs

Kook ook - Kaas

Kaas is niet alleen lekker op de boterham, maar ook een populair en veelzijdig ingrediënt in de Nederlandse keuken. In de 60 recepten in 'Kook ook - Kaas' worden... lees verder

© Kosmos Uitgevers

reacties op dit recept

  • Nog geen reacties...

reactie toevoegen

plaats in kookboek
zet op weekmenu
plaats op shopping list
print dit recept
email naar vriend(in)
waardeer dit recept
(advertentie)
mijn okoko recepten
(advertentie)

Volg Okoko recepten op Facebook

nieuwe kookboeken

bekijk alle kookboeken