Avocadosoep
- 8 personen
- 10 min
- waardering 7,5
- Voorgerecht
- Mediterraan
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 4 rijpe avocado's, gehalveerd, ontpit
- 1 liter groentebouillon
- 4 eetlepels limoensap
- 500 ml volle yoghurt
- 6 druppels tabasco
- voor erbij
- 100 g cashewnoten, gehakt
- gepekelde rode ui en gepekelde Spaanse pepers (zie onderaan het recept)
- verse korianderblaadjes
Bereiden
Schep de avocado uit z'n schil en pureer het vruchtvlees samen met de rest van de ingrediënten en zout naar smaak tot een glad geheel. Laat lekker koud worden in de koelkast.
Serveer met cashewnoten, gepekelde rode ui en Spaanse peper en verse koriander.
Extra benodigd
Blender
Gepekelde groente
Snijd de groente die je wilt pekelen flinterdun. Bestrooi rijkelijk met zout en laat 30 tot 60 minuten staan. Maak ondertussen de marinade: breng 1 deel suiker, 2 delen (appel)azijn en 3 delen water aan de kook in een pan. Haal de pan van het vuur en laat afkoelen. Was het zout van de groente en laat even uitlekken. Verdeel de groente over weckpotten, voeg eventueel kruiden toe en overgiet alles met de marinade. Sluit de weckpotten af en laat de groente minstens 2 uur marineren voor gebruik. Je kunt de gepekelde groente ongeveer 2 tot 3 weken bewaren in de koelkast.
Kookboek
Het recept 'Avocadosoep' is afkomstig uit het kookboek...
Soepbijbel
Heleen Timmermans
In 'Soepbijbel' vind je álles over soep. In ruim 130 recepten laat Heleen Timmermans zien dat soep veelzijdig, gezond, lekker, snel, makkelijk en geschikt is... lees verder
© Uitgeverij Carrera