Koude avocadosoep met komkommer en crème fraîche

  • 4 personen
  • 10 min
  • waardering 7,8
  • Voorgerecht
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 1 komkommer, geschild en zaadlijsten verwijderd
  • 2 avocado's, gepeld en in stukjes
  • 500 ml koude groentebouillon
  • 125 ml crème fraîche
  • 2-3 eetlepels citroensap
  • enkele blaadjes basilicum, fijngehakt

Bereiden

Snijd driekwart van de komkommer in blokjes, snijd de rest in smalle reepjes.

Draai de komkommerblokjes met de avocado, groentebouillon en crème fraîche in een blender of keukenmachine tot een gladde soep.

Voeg naar smaak citroensap, zout en peper toe en laat de soep in 2-3 uur in de koelkast koud worden.

Roer de soep door en garneer met reepjes komkommer en basilicum.

Extra benodigd

Keukenmachine of blender

Kookboek

Het recept 'Koude avocadosoep met komkommer en crème fraîche' is afkomstig uit het kookboek...

Hoge hakken in de keuken 2013

Petra de Hamer & Tal Maes

'Hoge hakken in de keuken 2013' is een keukenkalender en kookboek in één! De kalender bestaat uit een handige weekplanner waar je het hele jaar plezier... lees verder

© Mo'Media

Waardeer dit recept (6 stemmen)

Avocadosoep recept tips

Reacties op dit recept

  • RianHeerlijke frisse soep! ik heb er ook wat Hollandse garnaaltjes ingedaan wat het nog meer af maakt!

    reageren

  • MarieBlijft een zomerse favoriet; ieder jaar als de eerste warme dag een feit is, sta ik de soep weer te maken. Makkelijk, snel en ideaal voorgerechtje of klein hapje bij de borrel.

    reageren