Groentebouillon

  • 1 liter bouillon
  • 40 min
  • waardering 7,5
  • Overig
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 2 wortels
  • 2 uien
  • 2 tomaten
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 stengels bleekselderij
  • 100 g stevige champignons
  • 1 bouquet garni (peterselie, tijm, dragon, kervel, groen preiblad)
  • 1 steranijs

Bereiden

Schil of pel de groenten en snijd ze in blokjes.

Doe de groenten met het bouquet garni, de steranijs en 1 eetlepel grof zeezout in een grote pan. Giet er 2 liter water bij en breng alles langzaam aan de kook.

Laat 30 minuten koken. Neem dan de pan van het vuur en laat de bouillon 10 minuten rusten. Giet door een fijne zeef.

Variatietip

Voor een subtiel exotisch accent kan je een klein stukje fijngehakte gember of een stengel citroengras en een paar blaadjes djeroek poeroet (kafferlimoen) aan de bouillon toevoegen.

Kookboek

Het recept 'Groentebouillon' is afkomstig uit het kookboek...

De heerlijkste soepen van de wereld

Marie Leteuré

Chefs gebruiken bouillons om hun gerechten te verrijken en ook wij kunnen genieten van kippenbouillon of groentebouillon - de verrukkelijke bouillons in dit boek... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Bouillon recept tips

Reacties op dit recept

  • GerardEen kruidnageltje erbij, minder zout, zeker als je de bouillon verder gaat gebruiken Maar verder goed recept, ik zou het zelf wat langer laten trekken. Gerard

    reageren