Romige broccolistelensoep

4 personen
bereiden

waardering 8,5obv 2 waarderingen

Ingrediënten

  • 4 kleine broccoliroosjes, als garnering
  • 2 dikke broccolistelen (250 g), geschild en grof gehakt
  • 400 ml volle melk
  • 2 theelepels (10 g) boter
  • ½ theelepels zeezoutvlokken
  • ¼ theelepel zwarte peper uit de molen

Bereiden

Breng een middelgrote pan water op hoog vuur aan de kook en kook de roosjes 30 seconden tot 1 minuut, of tot ze net zacht maar nog niet papperig zijn. Schep ze uit de pan en laat ze in een zeef boven de gootsteen uitlekken.

Doe de steeltjes in het kokende water, kook ze ongeveer 5 minuten, tot ze volledig gaar zijn, en laat ze uitlekken.

Pulseer de uitgelekte steeltjes en de melk in een blender fijn. Doe het mengsel met de boter in een middelgrote pan, breng ze op matig-hoog vuur tegen de kook aan en kruid ze met het zout en peper.

Verdeel de soep over 4 kleine kommen, garneer elke portie met een broccoliroosje en serveer de soep warm.

Extra benodigd

Blender

Opmerking

Als je broccoligerechten maakt waar je alleen de roosjes voor gebruikt, is deze soep een uitstekende manier om de stelen te benutten. Het tevreden gevoel dat je de hele groente gebruikt en niets verspilt is bonus. De stelen bevatten essentiële mineralen en vitamines, dus zijn ze ook zeer voedzaam. Voor een zuivelvrije versie van deze lichte en heerlijke soep kan je in plaats van boter en melk, ongeroosterde sesamolie en sojamelk gebruiken.

Kookboek

Het recept 'Romige broccolistelensoep' is afkomstig uit het kookboek...

Japan - het vegetarische kookboek

'Japan - het vegetarische kookboek' laat de elegante eenvoud zien van de Japanse vegetarische keuken. De 250 recepten zijn ingedeeld naar bereidingswijze en met verse ingrediënten van het seizoen bereid. Zowel de prachtige fotografie als de

... lees verder

© Spectrum

Broccolisoep tips