Makkelijke champignonsoep

  • 4 personen
  • 30 min
  • waardering 7,2
  • Voorgerecht
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 50 g boter
  • 500 g champignons
  • 2 grote uien, fijngehakt
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 wortel, in kleine blokjes
  • 200 ml room

Bereiden

Verhit de boter in een pan. Voeg de champignons en de uien toe en laat even bakken.

Overgiet met de groentebouillon en breng aan de kook.

Pureer de soep met een staafmixer.

Doe de wortelblokjes bij de soep en laat nog 5 minuten doorkoken.

Werk af met de room en breng eventueel op smaak met peper en zout.

Extra benodigd

Staafmixer

Tip

Geen room in huis, maar wel kruidenkaas? Ook lekker.

Kookboek

Het recept 'Makkelijke champignonsoep' is afkomstig uit het kookboek...

Koken uit de voorraadkast en de diepvries

Dominique Wynter

Om lekker en gezond te koken hoef je niet iedere dag naar de supermarkt. Met een goed beheer van je voorraadkast... lees verder

© Standaard Uitgeverij

Waardeer dit recept (5 stemmen)

Champignonsoep recept tips

Reacties op dit recept

  • hennyNou dat is wel heel erg simpel, ik heb mijn twijfel of het wel lekker is.

    reageren

  • DorineLekkerder dan een pakje soep! Puur natuur.

    reageren