Hongaarse goulashsoep met zure room en bieslook
- 6 personen
- 90 min
- waardering 7,9
- Hoofdgerecht
- Overige keukens
- Vlees
Ingrediënten
- 1 kg stoof- of soepvlees van het rund, in blokjes van 1 cm
- 1 eetlepel karwij
- 2 eetlepels mild, gerookt paprikapoeder
- 1 eetlepel komijnpoeder
- 1 eetlepel cayennepeper
- 4 eetlepels olijfolie
- 4 rode paprika's
- 2 middelgrote uien, kleingesneden
- 6 lange rode chilipepers, ontpit en heel fijn gehakt
- 1 liter runderbouillon
- 250 ml witte wijn
- 4 eetlepels sherryazijn
- 500 ml tomatenpassata
- 500 g tomaten, ontveld, zonder pitjes en fijngehakt
- 2 laurierblaadjes
- 4 takjes tijm
- 2 grote aardappelen, geschild en in kleine blokjes
- voor de garnering
- 200 ml zure room
- gerookt paprikapoeder
- 2 eetlepels geknipt bieslook
Bereiden
Doe de blokjes vlees met de specerijen, 1 theelepel zout en 1 theelepel versgemalen zwarte peper in een grote kom en meng grondig. Verhit de helft van de olijfolie in een pan met dikke bodem of stoofpan op niet te hoog vuur. Braad in gedeelten het vlees aan; de olijfolie moet heet blijven. Schep het bruine vlees op een schaal.
Halveer de paprika's in de lengte en wrijf ze met nog wat olijfolie in. Grilleer ze met de velkant omhoog tot ze zwart en verschroeid zijn. Doe ze in een kom en dek ze met plasticfolie af. Wacht tot ze koel genoeg zijn om ze te hanteren, trek de velletjes eraf en verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Snijd ze in stukken, doe ze in de keukenmachine en draai er een grove puree van.
Doe de rest van de olie met de ui, de paprikapuree en de chilipepers in de pan en fruit ze 2-3 minuten. Roer er de bouillon, wijn en azijn door. Voeg de passata, tomaten en kruiden toe en breng alles aan de kook. Zet het vuur laag en doe er de aardappelen en het vlees bij. Laat alles zonder deksel 1 uur zachtjes pruttelen; roer af en toe en voeg zo nodig nog wat bouillon of water toe. Proef vlak voor het opdienen en corrigeer zo nodig de smaak.
Schep de soep in kommen en voorzie ze allemaal van een schep zure room, wat paprikapoeder en wat fijngeknipt bieslook.
Extra benodigd
Plasticfolie, keukenmachine
Kookboek
Het recept 'Hongaarse goulashsoep met zure room en bieslook' is afkomstig uit het kookboek...
Meat
Adrian Richardson
De Australische kok Adrian Richardson is een gepassioneerd vleesexpert. Met 'Meat' brengt hij een ode aan zowel het dier zelf als aan de culinaire waarde van vlees... lees verder
© Kosmos Uitgevers