Goed gevulde goulashsoep

  • 4 personen
  • 90 min
  • waardering 7,7
  • Hoofdgerecht
  • Overige keukens
  • Vlees

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 300 g runderstoofvlees
  • 1,5 liter runderbouillon
  • 3 uien, in dunne halve ringen
  • 3 wortelen, in kleine blokjes
  • 4 stengels bleekselderij, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel oregano
  • 1 eetlepel spaghettikruiden of Italiaanse kruiden
  • 1 rode Spaanse peper, fijngesneden
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 eetlepel marjolein
  • 4 aardappelen, geschild, in middelgrote stukjes
  • 2 paprika's, gehalveerd, ontpit, in dunne reepjes
  • 1 blik (ca. 400 g) tomatenblokjes
  • voor erbij
  • zure room
  • bladpeterselie, fijngehakt

Bereiden

Verhit de olijfolie in een grote soeppan en stoof hierin het vlees aan alle kanten goed aan. Overgiet met de bouillon en laat 30 minuten inkoken op hoog vuur.

Zet het vuur laag en voeg de ui, wortel, bleekselderij en knoflook toe. Breng op smaak met paprikapoeder, oregano, spaghettikruiden, Spaanse peper, laurier en marjolein. Roer goed door en laat 5 minuten zachtjes koken.

Voeg de aardappel, paprika en tomatenblokjes toe en laat nog 30 minuten sudderen.

Serveer met een toef zure room en peterselie.

Kookboek

Het recept 'Goed gevulde goulashsoep' is afkomstig uit het kookboek...

Soepbijbel

Heleen Timmermans

In 'Soepbijbel' vind je álles over soep. In ruim 130 recepten laat Heleen Timmermans zien dat soep veelzijdig, gezond, lekker, snel, makkelijk en geschikt is... lees verder

© Uitgeverij Carrera

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Goulashsoep recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!