Groentesoep van drie groene groenten

  • 4 personen
  • 15 min
  • waardering 7,7
  • Voorgerecht
  • Hollands
  • Vegetarisch

bevat per portie

  • 100 kcal
  • 8 g eiwit
  • 4 g vet
  • 9 g koolhydraten

Ingrediënten

  • klontje boter of scheutje olijfolie
  • bosje lente-uitjes, gehakt
  • 3 courgettes, in stukken
  • 200 g verse doperwten of diepvries
  • 850 ml groentebouillon
  • 85 g waterkers
  • handvol munt
  • 2 volle eetlepels Griekse yoghurt, plus extra om erbij te serveren

Bereiden

Verhit de boter of olie in een grote pan. Voeg de lente-uitjes en courgettes toe en roer goed. Doe het deksel op de pan en kook 3 minuten.

Voeg de doperwten en de bouillon toe en breng weer aan de kook. Doe het deksel op de pan en kook nog 4 minuten. Haal de pan van het vuur. Roer de waterkers en munt erdoor tot ze zacht zijn.

Pureer de soep in de pan met een staafmixer. Voeg halverwege de yoghurt toe. Breng op smaak met zout en peper. Serveer warm of koud, gegarneerd met extra yoghurt.

Extra benodigd

Staafmixer

Kookboek

Het recept 'Groentesoep van drie groene groenten' is afkomstig uit het kookboek...

Eenpansgerechten

diverse auteurs

Eenpansgerechten zijn niet alleen makkelijk te maken, ze zijn ook ontzettend lekker. 101 verrukkelijke maaltijden die in één pan te maken zijn: aardappel... lees verder

© Uitgeverij Terra

Waardeer dit recept (11 stemmen)

Groentesoep recept tips

Reacties op dit recept

  • francineVerrukkelijk deze soep! De smaken van alle ingrediënten komen goed tot hun recht. I.p.v. yoghurt heb ik er echter een halve avocado doorheen gestaafmixt omdat ik die nog over had van de lunch van vanmiddag hetgeen de soep heerlijk romig maakt.

    reageren