Italiaanse groentesoep

4 personen
bereiden

waardering 8obv 10 waarderingen

Ingrediënten

  • voor de bouillon
  • 750 g kipvleugeltjes
  • 1 ui
  • 1 worteltje
  • 1 stukje bleekselderij
  • 1 blaadje laurier
  • 1 stukje foelie
  • voor de vulling
  • 1 courgette, in kleine blokjes
  • 3 tomaten, ontveld en in blokjes
  • 6 eetlepels gekookte witte boontjes (pot), uitgelekt
  • 3 eetlepels rode pesto
  • 4 eetlepels grof geraspte pecorino

Bereiden

Doe de vleugeltjes in een pan met ruim 1 liter koud water. Breng het water op matig vuur zonder deksel aan de kook. Schep al het schuim er met een lepel af.

Maak de groenten voor de bouillon schoon, snijd ze in grove stukken en voeg die met de kruiden aan de bouillon toe. Laat de bouillon op laag vuur 2 uur trekken.

Giet de bouillon door een zeef met een flinke laag keukenpapier. Haal het vlees van de botjes en voeg dit toe aan de bouillon. Zet de bouillon in de koelkast tot het vet gestold is en schep het vet eraf.

Verhit 1 liter kippenbouillon en voeg de courgette, tomaat en boontjes toe. Kook de soep 5 minuten. Roer de pesto erdoor en breng de soep op smaak met zout en peper.

Schep de soep in diepe borden en strooi de kaas erover.

Kookboek

Het recept 'Italiaanse groentesoep' is afkomstig uit het kookboek...

Kook ook - Italië

Wie eenmaal kennis heeft gemaakt met de Italiaanse keuken, is verkocht: je kunt niet meer zonder. Verse pasta's, rijke sauzen, soepen met de eerlijke smaak... lees verder

© Inmerc

Groentesoep tips

Reacties op dit recept

  • Vivienne Onze gasten vonden het een fantastische soep en schepten allemaal voor de 2e keer op. Binnen 10 min klaar als bouillon klaar is en groente gesneden. Blokjes kipfilet toevoegen met de groente in de aangelengde kant en klare gevogeltefond werkt uitstekend. Prima dus voor een etentje en kun je zelf ook nog bij de gasten zijn.