Kerriesoep met kip en aardappel

  • 4 personen
  • 35 min
  • waardering 7,6
  • Hoofdgerecht
  • Hollands
  • Gevogelte

Ingrediënten

  • 40 g boter
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 800 g kruimige aardappelen, in gelijke blokjes
  • 100 g bleekselderij, in stukjes
  • 8 worteltjes, in stukjes
  • 1 prei, in ringetjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 250 g kipfilet, in blokjes
  • 1 liter groentebouillon (van 2 blokjes of fond)
  • 1 kuipje Boursin Cuisine Curry
  • verse koriander

Bereiden

Verwarm de boter en voeg het kerriepoeder toe. Smoor hierin aardappelblokjes en de groenten samen met de knoflook en de kipfiletblokjes gedurende 5 minuten.

Voeg de bouillon toe en laat de soep in 20 minuten gaar worden; de kruimige aardappelen zullen uit elkaar vallen als ze gaar zijn en de soep binden.

Roer Boursin Cuisine Curry los met wat van de warme soep en voeg het toe aan de soep. Breng de aardappelsoep op smaak met versgemalen peper en zout en serveer het met wat verse koriander.

Tip

Voor een nog meer gebonden soep kun je de aardappelsoep met een staafmixer pureren.

Bron

Het recept 'Kerriesoep met kip en aardappel' wordt je aangeboden door Boursin

Waardeer dit recept (8 stemmen)

Kerriesoep recept tips

Reacties op dit recept

  • EllenIk heb deze kerrysoep gemaakt en het was heerlijk!!!! Heb dubbele portie van alles gemaakt en 1 hele bol knoflook. Zeker een aanrader als je veel mensen te eten krijgt. Alleen de Boursin Curry was bij mijn AH niet te koop. Ik heb fijne kruiden gekocht.

    reageren