Thaise kippensoep (tom kha gai)

  • 4 personen
  • 20 min
  • waardering 7,9
  • Voorgerecht
  • Thais
  • Gevogelte

Ingrediënten

  • stukje verse galangawortel van 5 cm, in dunne plakjes
  • 2 stengels citroengras, in dunne ringetjes
  • 800 ml kokosmelk
  • 3 rode pepertjes, in de lengte gehalveerd
  • 4 dubbele limoenblaadjes
  • 300 g kipfilet, fijngehakt
  • 3 eetlepels vissaus
  • 2 eetlepels limoensap
  • 2 eetlepels fijngehakt korianderblad

Bereiden

Schep de galangawortel en het citroengras in een pan en voeg de kokosmelk, de pepertjes en de limoenblaadjes toe. Laat 5 minuten zachtjes koken.

Voeg de kipfilet en de vissaus toe. Laat nog 5 minuten zachtjes koken tot de kip gaar is.

Neem de pan van het vuur en voeg het limoensap en de fijngehakte koriander toe.

Kookboek

Het recept 'Thaise kippensoep (tom kha gai)' is afkomstig uit het kookboek...

Kookschool - De oosterse keuken

Jody Vassallo

Snel, makkelijk en toch lekker koken, wie wil dat niet? Met dit boek maak je de heerlijkste gerechten met een bereidingstijd van vaak niet meer dan 10 minuten. Soepen... lees verder

© Inmerc

Waardeer dit recept (17 stemmen)

Kippensoep recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!