Mosterdsoep

Mosterdsoep
  • 4
    personen
  • 0
    min voorbereiden
  • 30
    min bereiden
  • 0
    min wachten
  • waardering 7.9
    obv 23 waarderingen
  • Voorgerecht
  • Gevogelte
  • Hollands

Ingrediënten

  • 1 prei, in ringen
  • 2 aardappelen, in blokjes
  • 2 eetlepels boter
  • 4 eetlepels grove mosterd
  • 1 liter kippenbouillon
  • 100 ml slagroom
  • 100 g geraspte kaas

Bereiden

Bak de prei en de aardappelen 3 minuten zachtjes in de boter.

Voeg de helft van de mosterd toe en bak deze even zachtjes mee. Doe de bouillon erbij en laat het geheel 20 minuten zachtjes koken.

Pureer de soep en voeg de slagroom en de rest van de mosterd toe. Garneer met de kaas.

Extra benodigd

Staafmixer

Kookboek

Het recept 'Mosterdsoep' is afkomstig uit het kookboek...

Kookboek Soep boekbox van Lineke Barendregt

Soep boekbox

In deze cadeaubox vind je een kookboek met 24 recepten voor je eigen soepmoment. Van een heldere bouillon of een goedgevulde borsjtsj tot een Indiase... lees verder

© Mo'Media

reacties op dit recept

  • liselotte Een heel lekker soepje! Maar er mogen wat extra aardappels bij, iets meer mosterd, en iets meer bouillon. De kaas is erg lekker erbij (ik heb parmezaan gebruikt). Wij hebben voor de pit wat limoensap en selderijblad toeevoegd. Dooeeii
    reageren
  • Trudy Lekker soepje. Ik heb er op het laatst gedroogde (gebakken) spekjes doorheen gedaan. Heeft dan een lekkere bite, en smaakt goed samen.
    reageren
  • Danny Een echt heerlijke soep. Rijk van smaak en een goede structuiur. Een echte aanrader.
    reageren
  • Anouk Meer aardappel en mosterd maakt het inderdaad veel lekkerder.
    reageren
  • Marijke Ik vind het erg lekkere soep, ook ik doe er een bakje gebakken spekjes door, heerlijk!
    reageren
  • Martin Heerlijk soepje, maar wel iets scherper gemaakt zoals hierboven beschreven. Als toevoeging heb ik stukjes palingfilet en stukjes appel op de bodem in de soepkommen gelegd en toen soep overheen geschonken. Erg lekker!
    reageren
  • Martin Heerlijk soepje, elke keer weer. Iets meer aardappelen en mosterd toevoegen is aangeraden. Wij serveren hem altijd met stukjes palingfilet en appel. Voor het opdienen leggen we de appel en palingfilet in het bord/kom en schenken dan de soep erbij. Erg lekker!
    reageren

reactie toevoegen

plaats in kookboek
zet op weekmenu
plaats op shopping list
print dit recept
email naar vriend(in)
waardeer dit recept
(advertentie)
mijn okoko recepten
(advertentie)

Volg Okoko recepten op Facebook

nieuwe kookboeken

  • Kookboek Pizzabijbel

    Pizzabijbel

    In de 'Pizzabijbel' vind je álles over pizza: van Napolitaanse pizza tot pizzolo. Simon Giaccotto leert je hoe je de perfecte... bekijk 'Pizzabijbel'

  • Kookboek Sicilië

    Sicilië

    Met de enorme variëteit aan vis uit de Middellandse Zee en de producten van het eiland zelf, is de keuken van Sicilië een ware... bekijk 'Sicilië'

  • Kookboek Citrus

    Citrus

    In 'Citrus' draait het allemaal om de enorme veelzijdigheid van citrusvruchten in de keuken: van sinaasappels, grapefruit, kumquats... bekijk 'Citrus'

bekijk alle kookboeken