Saffraan-mosterdsoep

4 personen
bereiden

waardering 7,6obv 9 waarderingen

Ingrediënten

  • 55 g boter
  • 2 sjalotjes, gesnipperd
  • 1 envelopje saffraan
  • 2 eetlepels fijne Dijon mosterd
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • 40 g bloem
  • 1 liter groente- of vleesbouillon
  • 50 ml droge witte wijn
  • vers bieslook, fijngeknipt
  • 150 g Arla Apetina Classic plak, in repen

Bereiden

Verwarm 40 g boter samen met de sjalotjes en de saffraan en laat dit op een laag vuur fruiten.

Verwarm in een ander pannetje 15 g boter samen met de fijne en grove mosterd en laat de 'zuren' uit de mosterd verdampen.

Roer de bloem door de gefruite sjalotjes, blijf roeren tot een 'glad' mengsel ontstaat zonder bloemklontjes. Laat de bloem in 3 minuten gaar worden (roux). Voeg de ontzuurde mosterd toe en roer dit goed door.

Roer beetje voor beetje de fond door de roux, blijf roeren tot steeds een glad mengsel ontstaat en voeg dan pas weer een kleine hoeveelheid fond toe. Voeg als alle fond door de soep geroerd is de wijn toe.

Breng de mosterdsoep verder op smaak af met versgemalen peper.

Laat de soep nog even goed doorwarmen en roer vlak voor het serveren het bieslook door de soep. Leg de witte kaas in de borden en schep de soep erover.

Het recept 'Saffraan-mosterdsoep' wordt je aangeboden door

Mosterdsoep tips

Reacties op dit recept

  • Magda Inderdaad gaan de zuren uit de mosterd bij het verwarmen in wat boter. Dat was nieuw voor mij. Ik vond deze soep lekker. Heb de kaas er niet bij gedaan, maar ik heb de soep "versierd" met fijngeknipte bieslook.
  • Kitty In plaats van de witte kaas gebruikte ik reepjes gerookte zalm. Heerlijke combinatie!