Zwolse mosterdsoep

4 personen
bereiden

waardering 7,8obv 4 waarderingen

Ingrediënten

  • 3 eetlepels roomboter
  • 200 g prei, in dunne ringen
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 4 à 5 eetlepels grove (Zwolse) mosterd
  • 800 ml groentebouillon (liefst geen blokje)
  • 250 ml slagroom
  • 150 g belegen kaas, geraspt
  • lente-ui, ter garnering
  • spekblokjes, uitgebakken (optioneel)
  • 1 zure appel, geraspt (optioneel)

Bereiden

Smelt de boter in een braadpan en bak de prei en knoflook zo'n 20 minuten op middelhoog vuur tot de prei glazig is.

Zet het vuur laag, voeg 3 eetlepels mosterd toe en bak deze 3 minuten mee.

Voeg de bouillon toe en breng de soep aan de kook. Zet het vuur laag en kook onder af en toe roeren zo'n 20 minuten.

Haal de soep van het vuur en pureer deze met een staafmixer. Voeg vervolgens de slagroom toe en breng opnieuw aan de kook.

Roer de kaas door de soep, proef deze en voeg naar smaak nog 1 à 2 eetlepels mosterd toe en zet het vuur uit.

Breng de mosterdsoep op smaak met zwarte peper, garneer met lente-ui en eventueel met uitgebakken spek of geraspte appel. Serveer met stevig bruin brood, roomboter en belegen kaas.

Extra benodigd

Staafmixer

Kookboek

Het recept 'Zwolse mosterdsoep' is afkomstig uit het kookboek...

Noosh-e-Jaan

Tieme Hermans fietste vanuit zijn woonplaats Zwolle in twee en een half jaar naar Bali. Overal werd hij gastvrij ontvangen en maakte hij kennis met de authentieke volkskeukens. In dit boek neemt Tieme je mee op avontuur en presenteert hij 32 bijzondere recepten

... lees verder

© Uitgeverij Terra

Mosterdsoep tips

Reacties op dit recept

  • kaas LOL ik heb een heel ander recept.