
Paprikasoep
- 4 personen
- 30 min
- waardering 8,1
- Voorgerecht
- Spaans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 1 rode ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook
- 1 theelepel pimentón
- olijfolie
- 1 blik gepelde tomaten
- 750 ml groentebouillon
- 2 blikken gegrilde paprika, uitgelekt, liefst piquillos
Bereiden
Fruit de ui met de knoflook en pimentón in een scheutje olijfolie goudbruin. Voeg de tomaten en bouillon toe en breng aan de kook.
Na ongeveer 20 minuten zachtjes doorkoken kan de geroosterde paprika met zout en peper erbij. Maak de paprikasoep met de staafmixer glad en zacht.
Serveer met druppels olijfolie van heel goede kwaliteit of een scheutje room.
Extra benodigd
Staafmixer
Tip
Deze paprikasoep is een goede basis voor een pittige vissoep. Voeg dan nog een halve theelepel gedroogde chilipeper toe, gebruik visbouillon en laat je favoriete vis, schaal- of schelpdieren meekoken.
Kookboek
Het recept 'Paprikasoep' is afkomstig uit het kookboek...

100 recepten met de blikopener
Anaïsa Bruchner
'100 recepten met de blikopener' bevat een keur aan bijzondere en verrassende gerechten uit blik. Gerechten waarbij het niet alleen een kwestie is van een blik open... lees verder
© Uitgeverij Becht