Indische pindasoep

  • 4 personen
  • 20 min
  • waardering 7,9
  • Voorgerecht
  • Indonesisch
  • Gevogelte

Ingrediënten

  • ¼ witte kool, in reepjes
  • 2 eetlepels olie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 5 eetlepels pindakaas
  • 1 liter kippenbouillon
  • 1½ eetlepel azijn
  • 3 eetlepels ketjap
  • 2 theelepels sambal
  • 2 theelepels goela djawa of bruine suiker
  • voor het garnituur
  • 2 hardgekookte eieren, in partjes
  • 200 g ham, in blokjes
  • 100 g taugé
  • 1 schaaltje gefruite uitjes
  • 1 bosje selderij, gehakt

Bereiden

Kook de kool in de magnetron in 3 munten beetgaar.

Verwarm de olie in een grote soeppan en fruit de ui en de knoflook zachtjes aan.

Voeg de pindakaas toe en roer er vervolgens beetje bij beetje de bouillon doorheen.

Doe er nu de azijn, de ketjap, de sambal en de suiker bij en tenslotte de kool. Warm alles goed door.

Serveer de soep met het garnituur.

Kookboek

Het recept 'Indische pindasoep' is afkomstig uit het kookboek...

Soep boekbox

Lineke Barendregt

In deze cadeaubox vind je een kookboek met 24 recepten voor je eigen soepmoment. Van een heldere bouillon of een goedgevulde borsjtsj tot een Indiase... lees verder

© Mo'Media

Waardeer dit recept (15 stemmen)

Pindasoep recept tips

Reacties op dit recept

  • LauJammer dat er een magnetron gebruikt wordt om de kool te garen... Echt zonde van de smaak. Gewoon in een pannetje met water garen, duurt iets langer maar smaakt zoveel beter... echt onzin die magnetron.

    reageren