Pindasoep recepten

Pindasoep

Pindasoep

Leg 2 kippenbouten in een pan (of neem voor een grotere hoeveelheid een echte soepkip) en leg er 100 gram pekelvlees bij. Schenk er 1½-2 liter koud water bij en voeg een gesnipperde ui toe met de steeltjes van de bladselderij die je later nodig hebt. Voeg zout toe en een paar pimentkorrels. Breng alles op zacht vuur aan de kook en laat de bouillon een uur lang op zacht vuur trekken. Schep de gare kip met het vlees en de pimentkorrels met een schuimspaan uit de bouillon. Neem het kippenvlees van de botjes en trek het in stukjes. Snijd het pekelvlees klein. Schenk twee flinke soeplepels bouillon in een grote kom en los hier al roerende lepel voor lepel een hele pot gladde pindakaas van 450 gram in op. Of neem 450 gram satésaus als je van lekker kruidig houdt. Schenk de verdunde pindasaus bij de bouillon. Voeg het kippenvlees en pekelvlees met vier in stukjes gesneden tomaten en een hele Madam Jeanette peper (zonder zaadjes) of sambal naar smaak toe. Laat de soep nog een kwartiertje zachtjes koken. Breng de soep op smaak met een flinke scheut sojasaus of wat zout en verwijder de peper. Serveer de soep in wijde kommen en garneer met dunne ringetjes prei, taugé en plakjes banaan. Strooi er wat fijngehakte selderij en gefruite uitjes over.

Pindasoep recept

Maak 1 prei schoon en snijd deze in smalle ringen. Smelt 30 boter in een pan en bak de prei ca. 2 minuten. Voeg 1 theelepel sambal oelek toe. Schenk 1 liter kippenbouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Laat de soep even doorkoken. Roer 6 eetlepels pindakaas los met 2 eetlepels ketjap manis en iets van de hete soep en roer dit mengsel vervolgens door de soep. Warm de pindasoep goed door. Voeg op het laatst desgewenst 50 g taugé aan de soep toe. ¹)

[ Bron: redactie | 'Margriet kookboek' ¹) ]

[ Beeld: xieyuliang | Shutterstock.com ]