Spinaziesoep met linzen

  • 4 personen
  • 90 min
  • waardering 7,9
  • Voorgerecht
  • Mediterraan
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 375 g bruine linzen
  • 2 theelepels olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 20 blaadjes wilde spinazie, steeltjes verwijderd, blaadjes fijngesneden
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel geraspte citroenschil
  • 500 ml groentebouillon
  • 2 eetlepels fijngehakte koriander

Bereiden

Doe de linzen met 1,25 liter water in een pan en breng ze aan de kook. Laat ze onafgedekt 1 uur koken, spoel ze dan af, laat ze uitlekken en zet ze weg.

Verhit de olie en bak de ui en knoflook op matig vuur goudbruin. Bak de spinazie 2 minuten mee.

Voeg de linzen, het komijnpoeder, de citroenrasp, groentebouillon en 500 ml water toe. Laat de soep onafgedekt 15 minuten zacht koken. Roer de koriander erdoor en serveer de soep meteen.

Kookboek

Het recept 'Spinaziesoep met linzen' is afkomstig uit het kookboek...

Voorgerechten

diverse auteurs

In dit boek vind je het ideale voorgerecht, of je nu een soep of een salade wilt serveren, een pastagerecht of een hartige taart. Van eenvoudig en informeel... lees verder

© De Lantaarn

Waardeer dit recept (8 stemmen)

Spinaziesoep recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!