Spinaziesoep met paprika en pijnboompitten
- 6 personen
- 25 min
- waardering 7,9
- Voorgerecht
- Italiaans
- Gevogelte
Ingrediënten
- 1 rode paprika
- 4 eetlepels boter
- 2 grote uien, gesnipperd
- 500 g diepvriesspinazie, ontdooid
- 2 middelgrote aardappelen, in blokjes
- 1 liter kippenbouillon
- 1 eetlepel rozemarijnnaalden
- 200 ml room
- 4 eetlepels pijnboompitten, geroosterd
Bereiden
Rooster de paprika 15 minuten in een hete oven van 225 ºC, tot de buitenkant zwartgeblakerd ziet. Doe de paprika in een kom en dek af met een bordje.
Smelt intussen de boter in een pan en fruit de ui hierin gedurende 10 minuten tot hij glazig ziet.
Laat ondertussen de spinazie goed uitlekken en druk het overtollige vocht eruit.
Voeg de aardappel, bouillon, spinazie en rozemarijn bij de uien en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat ongeveer 5 minuten zachtjes koken.
Pureer de soep met een staafmixer. Voeg de room toe en breng de soep op smaak met zout en peper.
Haal het velletje van de paprika, verwijder zaadjes en zaadlijsten en snijd in reepjes.
Serveer de spinaziesoep met de gegrilde paprika en geroosterde pijnboompitten.
Extra benodigd
Staafmixer
Kookboek
Het recept 'Spinaziesoep met paprika en pijnboompitten' is afkomstig uit het kookboek...
Soep!
Edmée Trumpis & Jessica Verbruggen
Met de verrassende recepten in dit kookboek kan iedereen die gezond en gevarieerd wil eten zelf aan de slag. Een ijskoude gazpacho, een stevige minestrone of gewoon... lees verder
© Caplan Books