Lamstajine met dadels en amandelen uit de slow cooker

  • 6 personen
  • 360 min
  • waardering 8,3
  • Hoofdgerecht
  • Mediterraan
  • Vlees

Ingrediënten

  • 1 lamsbout van ca. 1,8 kg, overtollig vet verwijderd, in grote stukken gesneden
  • 4 teentjes knoflook, grof gehakt
  • 4 grote uien, grof gehakt
  • 100 g verse gember, geraspt
  • 200 g hele amandelen
  • 200 g dadels
  • 100 g vloeibare honing
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 2 bosjes verse koriander, steeltjes en blad grof gehakt

Bereiden

Doe het lamsvlees, de knoflook, uien, gember, amandelen, dadels, honing en het kaneelpoeder in de pot van de slow cooker. Breng op smaak met zout en peper en schep alles goed om. Leg het deksel op de cooker en laat 6 uur stoven op lage temperatuur, waarbij je af en toe omschept.

Strooi er wanneer het vlees botergaar is de gehakte koriander over. Serveer direct uit de cooker en geef er couscous bij.

Extra benodigd

Slow cooker

Variatietip

Verander deze tajine naar wens door bijvoorbeeld de dadels en amandelen te vervangen door gedroogde abrikozen, vijgen, enzovoort.

Kookboek

Het recept 'Lamstajine met dadels en amandelen uit de slow cooker' is afkomstig uit het kookboek...

Topgerechten uit de slow cooker

Jean-Francois Mallet

Wie van heerlijk lang gestoofde gerechten houdt, kan niet meer zonder slow cooker. Die stooft heel langzaam voor jou verwarmende schotels, smeltend zacht vlees... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (4 stemmen)

Lamstajine recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!