Appelmoes met vanillekwark

  • 4 personen
  • 25 min
  • waardering 7,7
  • Nagerecht
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 2 Golden Delicious appelen
  • 1 theelepel bruine suiker
  • 1 klontje boter
  • 250 g kwark
  • 1 eetlepel poedersuiker
  • 2 mespuntjes vanillepoeder

Bereiden

Schil de appelen en snijd ze in vieren en vervolgens in grote stukken.

Doe de appelen in een steelpan en voeg de bruine suiker en de boter toe. Doe de deksel op de pan en laat 15 minuten koken op laag vuur.

Pureer de appelen met behulp van een pureerzeef tot moes en verdeel over vier glazen. Zet 30 minuten in de koelkast.

Meng in een slakom de kwark met de poedersuiker en de vanille. Verdeel dit mengsel over de appelmoes en serveer onmiddellijk.

Extra benodigd

Pureerzeef

Kookboek

Het recept 'Appelmoes met vanillekwark' is afkomstig uit het kookboek...

Aan tafel

Cyril Lignac

Dit lijvige kookboek bevat uiteenlopende hoofdstukken, en allemaal zijn ze even smakelijk! Van fijne, feestelijke hapjes tot amuses, de lichte keuken met... lees verder

© Uitgeverij Lannoo

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Appelmoes recept tips

Reacties op dit recept

  • HubertinaHet is lekkerder wanneer je de appelmoes wat grof laat, dus niet gaan pureren.

    reageren