Hangop met sinaasappel en frambozen

  • 2 personen
  • 10 min
  • waardering 7,5
  • Nagerecht
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 500 ml volle yoghurt
  • 1 sinaasappel, schoongeboend
  • 2 eetlepels pijnboompitjes, geroosterd
  • 150 g frambozen
  • 2 eetlepels honing

Voorbereiden

Leg in een bolzeef een schone theedoek of een stuk kaasdoek. (Pas op dat er geen zeepresten in zitten!) Zet de zeef op een kom. Schenk de yoghurt in de zeef en laat hem in de koelkast minimaal 8 uur uitlekken.

Bereiden

Schenk het vocht uit de kom. Schep de yoghurt in de kom, rasp de sinaasappelschil erboven.

Schil de sinaasappel en snijd de vrucht in kleine stukjes. Roer die door de yoghurt.

Rooster de pijnboompitjes goudbruin in een koekenpan.

Verdeel de yoghurt over twee schaaltjes, schep de frambozen erop. Strooi de pijnboompitjes eroverheen en schenk er honing over.

Kookboek

Het recept 'Hangop met sinaasappel en frambozen' is afkomstig uit het kookboek...

Koken met lief!

Yolanda van der Jagt

'Koken met lief!' is een fris en vrolijk kookboek vol heerlijke, makkelijke en snelle gerechten voor het hele gezin. Van snelle doordeweekse ontbijtjes en drankjes tot... lees verder

© Van Dishoeck

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Hangop recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!