Hangop met vruchtensalade

  • 4 personen
  • 20 min
  • waardering 7,7
  • Nagerecht
  • Indiaas
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 840 g Griekse yoghurt
  • 100 g ruwe rietsuiker
  • 1 grote groene appel, klokhuis eruit en in blokjes
  • 2 kleine bananen, in plakjes
  • 250 g aardbeien, schoongemaakt en in vieren
  • 3 verse vijgen, gehakt
  • handvol blauwe bessen

Bereiden

Hang een zeef in een grote kom (met veel ruimte onder de zeef). Bekleed de zeef met twee lagen kaasdoek. Schep de yoghurt op het doek. Pak de uiteinden vast en draai ze samen, zodat een zakje ontstaat.

Zet er een zwaar gewicht op (zoals een vijzel of een bord met een paar grote blikken). Laat 4 uur uitlekken op een koele plek (of op een warme dag in de koelkast).

Schraap de uitgelekte yoghurt in een ruime kom. Voeg alle andere ingrediënten toe en meng goed. Zet een nacht, of minstens 4 uur, in de koelkast voor je het serveert.

Variatietip

Voel je vrij om noten en stukjes chocola toe te voegen voor meer textuur.

Kookboek

Het recept 'Hangop met vruchtensalade' is afkomstig uit het kookboek...

Tasty Express

Sneh Roy

'Tasty Express' nodigt je uit om meer dan 100 spannende recepten te proeven van de populaire blogger Sneh Roy van het bekroonde blog Cook Republic... lees verder

© Aerial Media Company

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Hangop recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!