Bessenijs van rode bessen

  • 500 ml ijs
  • 20 min
  • waardering 7,7
  • Nagerecht
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 250 g rode bessen (vers of diepvries)
  • 90-140 g kristalsuiker
  • 200 ml slagroom
  • 100 ml Turkse yoghurt
  • 1 theelepel vanille-extract

Bereiden

Verwarm de bessen samen met de suiker en 1 eetlepel water in een pan. Laat het mengsel een paar minuten pruttelen tot de suiker is gesmolten. Laat afkoelen.

Mix het bessenmengsel tot een gladde puree en zeef deze daarna om eventuele pitjes eruit te halen.

Klop de slagroom tot deze iets dikker is geworden. Roer de yoghurt, het vanille-extract en de bessenpuree erdoor. Zet het mengsel in de koelkast en laat het staan tot het helemaal is afgekoeld.

Doe het mengsel in de ijsmachine en laat de machine draaien tot het ijs klaar is. Schep het ijs in een kom en zet deze in de vriezer.

Extra benodigd

IJsmachine

Kookboek

Het recept 'Bessenijs van rode bessen' is afkomstig uit het kookboek...

IJspret

Linda Lomelino

In 'IJspret' leert Linda Lomelino alles over ijstaart, sorbets, sherbets, roomijs en ijslolly's. 'IJspret' is een boek vol hippe en feestelijke ijsrecepten. Van klassiekers... lees verder

© Kosmos Uitgevers

Waardeer dit recept (3 stemmen)

IJs recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!