Pistache-ijs

  • 500 ml ijs
  • 20 min
  • waardering 7,7
  • Nagerecht
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 85 g gepelde pistachenootjes
  • 400 ml melk
  • 2 eetlepels maïzena
  • 90 g kristalsuiker
  • 1 theelepel vanille-extract

Bereiden

Maal de pistachenootjes fijn. Meng daarna met 100 ml warm water en mix tot een crème.

Roer 100 ml melk, de maïzena en de suiker door elkaar. Breng 300 ml melk in een pan aan de kook. Doe het maïzenamengsel erbij en laat al roerend zachtjes koken tot het mengsel dikker wordt; dit duurt 5-10 minuten.

Laat het mengsel enigszins afkoelen en meng het daarna met de pistachecrème en het vanille-extract. Laat het mengsel in de koelkast goed koud worden. Zeef eventuele stukjes pistachenoot eruit.

Doe het mengsel in de ijsmachine en laat de machine draaien tot het ijs klaar is. Schep het in een kom en zet deze in de vriezer.

Extra benodigd

IJsmachine

Kookboek

Het recept 'Pistache-ijs' is afkomstig uit het kookboek...

IJspret

Linda Lomelino

In 'IJspret' leert Linda Lomelino alles over ijstaart, sorbets, sherbets, roomijs en ijslolly's. 'IJspret' is een boek vol hippe en feestelijke ijsrecepten. Van klassiekers... lees verder

© Kosmos Uitgevers

Waardeer dit recept (3 stemmen)

IJs recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!