Panna cotta van pesto met kerstomaatjes en pijnboompitten

  • 4 personen
  • 35 min
  • waardering 7,7
  • Nagerecht
  • Italiaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 250 ml room
  • 150 ml melk
  • 2 koffielepels pesto
  • 1 g agar-agar (of 2 gelatineblaadjes)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 20 kerstomaatjes
  • 1 eetlepel pijnboompitten

Bereiden

Verhit de room, de melk en de pesto in een steelpan. Voeg de agar-agar toe en breng aan de kook.

Verdeel over de glaasjes en laat afkoelen. Zet 2 uur in de koelkast.

Verhit de olie in een pan. Voeg de kerstomaatjes toe en laat 2 minuten zachtjes bakken, zonder dat ze hun vorm verliezen. Laat afkoelen op keukenpapier.

Verwarm een antiaanbakpan zonder vetstof en rooster de pijnboompitten tot ze goudbruin zijn.

Leg de kerstomaatjes op de panna cotta van pesto. Werk af met de geroosterde pijnboompitjes. Lekker met een stukje geroosterde ciabatta.

Kookboek

Het recept 'Panna cotta van pesto met kerstomaatjes en pijnboompitten' is afkomstig uit het kookboek...

100 feestelijke verrines

Sylvie Aït-Ali

Vergeet de toastjes, de lepelhapjes en de bakjes met nootjes of chips en ga met je tijd mee: serveer je hapjes in een glaasje en noem ze 'verrines'. Deze hapjes... lees verder

© Standaard Uitgeverij

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Panna cotta recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!