Rabarber met aardbeien en slagroom

  • 4 personen
  • 35 min
  • waardering 7
  • Nagerecht
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 200 ml vloeibare room
  • 350 g rabarber
  • 200 g bruine suiker
  • 1 vanillestokje
  • 150 g aardbeien, gehalveerd
  • 2 zakjes vanillesuiker

Bereiden

Zet de gardes van de mixer en een kom in de vriezer. Bewaar de room in de koelkast.

Schil, was en snijd de rabarber in stukjes. Meng met de bruine suiker en de inhoud van het vanillestokje. Doe dit mengsel in een pan en breng zachtjes aan de kook. Laat de rabarber 20 minuten inkoken tot compote. Doe de rabarber als die gaar is in een slakom en voeg de aardbeien toe. Roer alles voorzichtig om en laat afkoelen.

Schenk de room in een ijskoude kom (die in de vriezer heeft gestaan) en klop tot slagroom. Voeg beetje bij beetje de vanillesuiker toe. Serveer de rabarbersoep met aardbeien in diepe coupes en bedek met een royale schep slagroom.

Extra benodigd

Mixer

Tip

Als u dit dessert een beetje wilt optuigen, kunt u het in grote glazen serveren en de slagroom er met een gekartelde slagroomspuit op spuiten. Goede gemberkoekjes maken dit dessert onvergetelijk.

Kookboek

Het recept 'Rabarber met aardbeien en slagroom' is afkomstig uit het kookboek...

Vurrukkuluk vers!

Valérie Lhomme

Dit boek biedt 130 eenvoudige en creatieve recepten om te proeven, zoals frambozentaart met citroencrème, gebakken abrikozen met lavendel en varkensgebraad... lees verder

© Uitgeverij Lannoo

Waardeer dit recept (15 stemmen)

Rabarber recept tips

Reacties op dit recept

  • WilmaErg zoet, ik ga de volgende keer minder suiker gebruiken. Verder wel erg lekker.

    reageren