Gamba's met sinaasappelmarmelade

  • 4 personen
  • 10 min
  • waardering 8,5
  • Hapje
  • Overige keukens
  • Vis

Ingrediënten

  • 50 g boter, op kamertemperatuur
  • 10 g gedroogde zuurbessen (o.a. natuurvoedingswinkel)
  • 10 g bieslook, fijngesneden
  • 2 volle eetlepels sinaasappelmarmelade
  • ½ theelepel chilivlokken
  • olijfolie
  • 250 g rauwe, gepelde gamba's
  • knapperig brood, voor erbij

Bereiden

Voeg de boter met de zuurbessen, de bieslook, de sinaasappelmarmelade, de chilivlokken en flink wat zout en peper toe aan een kleine kom en klop goed door elkaar.

Verhit wat olijfolie in een koekenpan op hoog vuur, voeg de gamba's toe en roerbak 1 minuut tot ze aan de randjes lichtbruin zijn.

Haal de pan van het vuur, voeg het botermengsel toe aan de gamba's en roer door. Serveer direct met knapperig brood.

Opmerking

Ik ben erachter gekomen dat buiten de gebaande paden denken tijdens het koken soms nodig is om het spannend te houden en te voorkomen dat je in herhaling valt. Ik kijk steeds vaker in mijn keukenkastje om me te laten inspireren door minder voor de hand liggende ingrediënten. Zo vormden ketchup en allerlei soorten azijn, chutneys en jam in verschillende recepten voor de smaakbasis. Daarnaast heb ik jam, honing en marmelade aan veel marinades toegevoegd, dus deze combinatie is eigenlijk niet echt verrassend. De saus is heerlijk kleverig en vult ook de zure smaak van de zuurbessen perfect aan.

Kookboek

Het recept 'Gamba's met sinaasappelmarmelade' is afkomstig uit het kookboek...

Persiana elke dag

Sabrina Ghayour

In 'Persiana elke dag' laat Sabrina Ghayour zien dat de rijke Perzische keuken vele eenvoudig te bereiden gerechten kent. 'Persiana elke dag' biedt smaakvolle groentegerechten, snelle eenpansgerechten, ovenschotels en meer... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Garnalen recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!