Gerookte zalm met avocado en postelein

  • 2 personen
  • 10 min
  • waardering 7,5
  • Ontbijt
  • Overige keukens
  • Vis

Ingrediënten

  • 300 g gerookte zalm
  • 2 avocado's
  • 1 bosje postelein (100 g)
  • 4 lente-uitjes
  • 30 g dille (optioneel)
  • 40 g olijfolie

Bereiden

Schik de ingrediënten mooi op een bord en werk af met de fijngesneden lente-uitjes en dille.

Overgiet het geheel met de olijfolie, vooral op de postelein.

Opmerking

'Keto' is een populair begrip geworden, maar er bestaat veel verwarring over. Waarvoor staat keto precies? Met dit boek hoopt Pascale Naessens inzicht te geven in wat een ketogeen dieet is en waarin het verschilt van haar manier van eten, die eerder 'gematigd koolhydraatarm' is. Alleen op die manier kan je beslissen of het al dan niet iets voor jou is. Een ketogeen dieet is immers restrictief en redelijk extreem: extreem weinig koolhydraten en extreem veel vetten. Ze schreef het boek samen met 2 experts.

Ketose

Wil je snel in ketose gaan of raak je maar niet in ketose, dan is dit een ideaal ontbijt, en een van de gezondste bovendien. Het bevat heel weinig koolhydraten, veel gezonde omega 3-vetten van de zalm en onverzadigde vetten van de avocado, en veel kalium en vezels van de avocado en de postelein. Bovendien bevat gerookte zalm ook best veel zout, wat goed van pas komt omdat je de eerste dagen van een ketogeen dieet veel vocht verliest. Daarom is het ook aangewezen om veel te drinken. Geniet dus maar van je ontbijt!

Kookboek

Het recept 'Gerookte zalm met avocado en postelein' is afkomstig uit het kookboek...

Ketokuur

Pascale Naessens

Snel afvallen is de meest populaire reden om een ketogeen dieet te volgen, maar een ketogeen dieet kan ook therapeutisch worden aangewend. In dit boek vind je niet alleen recepten, maar krijg je ook veel deskundige uitleg. Pascale Naessens wordt bijgestaan... lees verder

© Uitgeverij Lannoo

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Gerookte zalm recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!