Kabeljauw met mosterd-sojasaus en tomaten uit de oven

  • 2 personen
  • 25 min
  • waardering 7,1
  • Hoofdgerecht
  • Overige keukens
  • Vis

Ingrediënten

  • 4 tomaten, in fijne plakjes
  • 3 eetlepels mosterd
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 kabeljauwfilets

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Leg twee hoopjes tomatenschijfjes dakpansgewijs naast elkaar in een ovenschotel en kruid met zwarte peper.

Meng de mosterd met de sojasaus en twee eetlepels olijfolie. Giet een paar lepels van de saus over de tomaten.

Leg de filets op de tomaten en lepel er de rest van de saus over. Zet 15 tot 20 minuten in de oven.

Porties

Soms reken ik twee hoopjes per persoon, afhankelijk van hoe dik de visfilet en hoe groot de honger van mijn gasten is. Als je een kabeljauwhaasje neemt, wat meestal dikker is, is één portie met tomaatjes per persoon genoeg.

Kookboek

Het recept 'Kabeljauw met mosterd-sojasaus en tomaten uit de oven' is afkomstig uit het kookboek...

Puur genieten 2

Pascale Naessens

Eten dat je gelukkig maakt, mooier en energieker... Pascale Naessens kiest voor een eenvoudige, natuurlijke manier van eten. Haar pure keuken is een begrip... lees verder

© Uitgeverij Lannoo

Waardeer dit recept (19 stemmen)

Kabeljauw recept tips

Reacties op dit recept

  • RitaLijkt mij erg lekker, ga er het weekend mee aan de slag.

    reageren

  • HarryZonde van de kabeljauw. Die smaak vind je niet meer terug. Misschien dat het een vrijwel smaakloze tilapia of pangasius goed zal doen. Niet doen met kabeljauw. Wij gebruikten japanse sojasaus en Dijon Traditionel mosterd.

    reageren

  • RiaWil het toch uitproberen maar vraag mij af welke sojasaus, de zoete of de zoute?

    reageren

  • DinieWas heerlijk, maar wel met minder mosterd-sojasaus.

    reageren

  • MiekeIk ben ook de smaak van de kabeljauw kwijt... Heel jammer... Misschien moet ik andere sojasaus en mosterd gebruiken.

    reageren

  • MariaGebruik 1 lepel zachte mosterd, 2 lepels sojasaus en 3 lepels olijfolie. Dit geeft een zachtere smaak en is heel lekker.

    reageren

  • JolandaVandaag dit recept gemaakt en mijn gezin werd er heel blij van. Wel was idd de smaak van mosterd goed aanwezig. Ik heb zoete ketjap gebruikt en dyon mosterd, omdat wij die het lekkerst vinden.

    reageren

  • kikiKabeljauw met tomaat uit de oven was een topper, ik had er zelfgemaakte rosti koekjes bij gemaakt.

    reageren

  • kevinInderdaad zonde voor die kabeljauw, en die saus past er niet bij, smaakt teveel naar mosterd.

    reageren