Kabeljauw met tomaat uit de oven

  • 4 personen
  • 30 min
  • waardering 7,8
  • Hoofdgerecht
  • Hollands
  • Vis

Ingrediënten

  • 500 g kabeljauwfilet
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 bakje Boursin Cuisine Knoflook & Fijne kruiden
  • 3 tomaten, ontpit en in stukjes
  • 2 eetlepels bieslook
  • 75 g geraspte kaas

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Wrijf de kabeljauw in met citroensap, zout en peper en leg de filet in een lage ovenschaal.

Strijk de Boursin Cuisine erover en verdeel de tomaat en bieslook erover. Bestrooi ten slotte met de geraspte kaas.

Bak de visfilet in de oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar.

Lekker met aardappelpuree.

Bron

Het recept 'Kabeljauw met tomaat uit de oven' wordt je aangeboden door Boursin

Waardeer dit recept (40 stemmen)

Kabeljauw recept tips

Reacties op dit recept

  • ritaDit is fantastisch lekker en waard op een feestmenu te staan.

    reageren

  • ellyDit is onverwacht lekker, terwijl het zo eenvoudig is.

    reageren

  • jokeMijn verwachtingen bij dit gerecht zijn overtroffen. Geweldig lekker.

    reageren

  • NeleHéél lekker en eenvoudig gerecht, snel klaar ook! Ik deed er nog wat mozzarella op, dat paste er heel goed bij. Dit receptje komt in onze lijst met favorietjes!

    reageren

  • friedaVerrassend lekker recept. Heb het ook gemaakt met gewone Boursin met knoflook (bij gebrek aan Boursin Cuisine), was een goede vervanger. Ook met mozzarella (zie Nele) was hij erg lekker. Staat ook bij mijn favorieten.

    reageren

  • RonErg lekker en snel te bereiden. Is een toppertje, ook voor de kinderen. Groet, Ron

    reageren

  • ASuperlekker.

    reageren

  • SuzanneLekker recept.

    • marianneHeerlijk recept, staat bij ons regelmatig op tafel.

    reageren

  • RudyIk vang zelf mijn kabeljauw, verser kan niet dus dubbel zo lekker. Topreceptje!

    reageren

  • IneHeerlijk recept, smakelijk gegeten, wel Boursin light genomen, smaakt net zo lekker!

    reageren

  • FrancienMaak het morgen, allemaal goede reacties ben benieuwd.

    reageren

  • ToosHoort echt bij mijn favorieten. Heerlijk

    reageren

  • NataschaHeeeeerlijk! Zelfs de kids hebben hun bordje leeggegeten ;-)

    reageren

  • BasSuper! Wij vervangen tomaat door rode en gele paprika. Niet zuinig zijn met citroen, dat geeft het een echte smaak kick.

    reageren

  • NienkeIk maak dit recept al meer dan een jaar en het is echt super lekker. Zeker 1x in de maand komt het bij ons op tafel... heerlijk met cherrytomaatjes.

    reageren

  • evelienAltijd zalm uit de oven gegeten, nooit gedacht dat kabeljauw uit de oven zo lekker kon zijn. Het bieslook had ik niet in huis, maar het was smullen!

    reageren

  • AnnaHeerlijk. Zo makkelijk en zo lekker. Ook de kinderen vonden het lekker. Wij gaan dit vaker eten.

    reageren

  • KittyMet dunne plakken Camembert ook erg lekker.

    reageren

  • ElsEcht heerlijk... Toen ik het recept las dacht ik nog: geraspte kaas erover? Nou, mooi wel dus. Het is echt een verrassend lekker en eenvoudig recept.

    reageren

  • SaskiaIk ga het proberen, kabeljauwfilet is bij AH in de aanbieding en cherrytomaatjes heb ik in huis, dus smullen?

    • saskiaKabeljauwhaasjes zijn in de aanbieding, kan het daar ook mee?

    reageren

  • MarthaVoor het eerst gemaakt, maar het is super lekker. Ik zocht een recept voor vis in de oven. Geslaagd. Komt op mijn favorieten lijst.

    reageren

  • EvelienWat een waterige smurrie. Met mozarella leek 't of er kauwgom in was verwerkt. Jammer van mijn verse kabeljauw!

    • SamEr staat dan ook nergens in het recept dat je er mozzarella in moet doen...

    reageren

  • WilmaHeerlijk, de eerste keer gemaakt voor de visite. Ze vonden het geweldig en wij ook. Maak het nu ook voor ons samen. Elke keer genieten.

    reageren

  • GerdaKabeljauw, zout en peper beide kanten. Brie in dunne plakjes er bovenop. Dan totaal bedekken met schijfjes tomaat. Evt citroen en munt er overheen. Smullen maar.

    reageren

  • AgnesVerrukkelijk?

    reageren

  • HeidiZiet er lekker uit. Kan dit met gewoon kabeljauw uit de diepvries of moet het vers zijn?

    reageren

  • MichielVandaag proberen met koolvis uit de diepvries (mijn vriendin is allergisch voor makreel). Ben benieuwd.

    reageren