Rode poon van de barbecue met sjalottencompote

  • 2 personen
  • 30 min
  • waardering 7,5
  • Hoofdgerecht
  • Hollands
  • Vis

bevat per portie

  • 340 kcal
  • 31 g eiwit
  • 17 g vet
  • 14 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 2 rode ponen, panklaar
  • enkele takjes rozemarijn
  • 2 eetlepels olie
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 sinaasappel, in halve plakjes
  • voor de sjalottencompote
  • 1 eetlepel boter
  • 1 eetlepel olie
  • 250 g sjalotjes, gehalveerd
  • 1 rode ui, in ringen
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 1 eetlepel witte wijn of sherry
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 1 hele steranijs

Bereiden

Begin met de sjalottencompote. Verhit de boter en olie in een hapjespan en fruit de sjalotjes en rode ui zonder dat ze kleuren. Voeg de rest van de ingrediënten toe en stoof zachtjes 15 minuten. Laat afkoelen en verwijder de steranijs.

Spoel de vissen af met koud water en dep ze droog met keukenpapier. Snijd ze aan de buikzijde iets verder open en leg er takjes rozemarijn in. Bestrijk de vissen met olie en bestrooi ze met peper, zout en kerriepoeder. Snijd ze aan beide kanten 3 keer diagonaal in en steek er plakjes sinaasappel in.

Leg de rode poon in een visklem op een hete barbecue en rooster ze in 10-12 minuten gaar. Keer ze halverwege. Lekker met sjalottencompote en grof bruinbrood.

Extra benodigd

Visklem

Vervangende vis

In plaats van rode poon is forel ook lekker.

Bron

Het recept 'Rode poon van de barbecue met sjalottencompote' wordt je aangeboden door het Nederlands Visbureau

Waardeer dit recept (8 stemmen)

Meer visrecept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!