Visspiesjes uit de oven

  • 4 personen
  • 25 min
  • waardering 7,5
  • Hoofdgerecht
  • Italiaans
  • Vis

Ingrediënten

  • 800 g verse vis, zoals tilapia, poon, wijting, koolvis, zalm, schelvis en kabeljauw
  • 8 rauwe grote garnalen, gepeld
  • handjevol kleine champignons
  • handjevol kerstomaatjes
  • handjevol olijven zonder pit
  • voor de marinade
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • sap van ½ citroen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • handje blaadjes verse bladpeterselie, fijngeknipt

Bereiden

Verwarm de oven voor op 190 °C.

Leg de stukken vis op een snijplank, verwijder eventueel vel en check met je vingers of er nog graatjes in zitten. Trek ze er met een pincet uit als je nog wat vindt. Snijd de vis in blokjes van ongeveer 2½ cm.

Maak de marinade: meng in een schaal de knoflook, het citroensap, de olijfolie en de peterselie.

Rijg afwisselend stukjes vis, garnalen, champignons, tomaten en olijven aan de spiesen.

Doe de spiesen in een grote ovenschaal, schenk de marinade erover en draai ze om zodat ze helemaal bedekt zijn met de marinade. Laat ze 20 minuten in de koelkast marineren.

Zet de vis 10 minuten in de oven. Haal de ovenschaal uit de oven en draai de spiesen om. Zet de ovenschaal nog 5 minuten terug in de oven tot de spiesen gaar zijn.

Extra benodigd

8 houten satéprikkers

Kookboek

Het recept 'Visspiesjes uit de oven' is afkomstig uit het kookboek...

De Zilveren Lepel voor Kinderen

diverse auteurs

De Italiaanse keuken is de ideale keuken voor kinderen. Welk kind houdt er nou niet van spaghetti, pizza of bosvruchtenijs? 'De Zilveren Lepel voor Kinderen' staat vol... lees verder

© Unieboek - Van Dishoeck

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Meer visrecept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!