Mosselen in zwartebonensaus van Jenny en Shun Fan Poh
- 4 personen
- 20 min
- waardering 8,3
- Hoofdgerecht
- Chinees
- Vis
Ingrediënten
- 2 eetlepels gefermenteerde zwarte bonen (of zwartebonensaus)
- 2 eetlepels olie
- 3 sjalotten, fijngesneden
- 1 teentje knoflook, fijngesneden
- 1 kg mosselen, schoongemaakt
- sesamolie
- 1 eetlepel lichte sojasaus
- 2 eetlepels oestersaus
- 2 eetlepels suiker
- 3 bosuitjes, in smalle ringetjes
- 1 rode peper, gehalveerd, ontzaad en in smalle reepjes
Bereiden
Was de zwarte bonen en hak ze grof (kan ook in de keukenmachine).
Doe wat olie in een wok of koekenpan en bak op hoog vuur kort de sjalotjes, de knoflook en de zwarte bonen.
Voeg de mosselen toe en bak totdat ze openstaan.
Voeg de sesamolie, sojasaus, oestersaus, suiker en de helft van de bosui en de rode peper toe en schep deze ingrediënten snel door de mosselen.
Verdeel de mosselen over kommetjes of diepe borden en verdeel de overgebleven rode peper en bosui over de mosselen.
Kookboek
Het recept 'Mosselen in zwartebonensaus van Jenny en Shun Fan Poh' is afkomstig uit het kookboek...
Altijd trek
Herman den Blijker
'Altijd trek' is het eerste boek van Den Blijker dat zich niet alleen richt op de thuiskok, maar ook op de tv-kijkers die Herman willen zien. Met de vele stoere foto's kan de... lees verder
© Kosmos Uitgevers