Mosselen in zwartebonensaus van Jenny en Shun Fan Poh

  • 4 personen
  • 20 min
  • waardering 8,3
  • Hoofdgerecht
  • Chinees
  • Vis

Ingrediënten

  • 2 eetlepels gefermenteerde zwarte bonen (of zwartebonensaus)
  • 2 eetlepels olie
  • 3 sjalotten, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 1 kg mosselen, schoongemaakt
  • sesamolie
  • 1 eetlepel lichte sojasaus
  • 2 eetlepels oestersaus
  • 2 eetlepels suiker
  • 3 bosuitjes, in smalle ringetjes
  • 1 rode peper, gehalveerd, ontzaad en in smalle reepjes

Bereiden

Was de zwarte bonen en hak ze grof (kan ook in de keukenmachine).

Doe wat olie in een wok of koekenpan en bak op hoog vuur kort de sjalotjes, de knoflook en de zwarte bonen.

Voeg de mosselen toe en bak totdat ze openstaan.

Voeg de sesamolie, sojasaus, oestersaus, suiker en de helft van de bosui en de rode peper toe en schep deze ingrediënten snel door de mosselen.

Verdeel de mosselen over kommetjes of diepe borden en verdeel de overgebleven rode peper en bosui over de mosselen.

Kookboek

Het recept 'Mosselen in zwartebonensaus van Jenny en Shun Fan Poh' is afkomstig uit het kookboek...

Altijd trek

Herman den Blijker

'Altijd trek' is het eerste boek van Den Blijker dat zich niet alleen richt op de thuiskok, maar ook op de tv-kijkers die Herman willen zien. Met de vele stoere foto's kan de... lees verder

© Kosmos Uitgevers

Waardeer dit recept (20 stemmen)

Mosselen recept tips

Reacties op dit recept

  • PietHier word ik zeer enthousiast van en ga het zeker zo klaarmaken. Bedankt.

    reageren

  • JaapIk ben het helemaal met Piet eens. Ik ga het ook proberen. Ook zou ik jullie willen vragen als het kan om een gerecht met peking eend te maken te beschrijven. Hardstikke bedankt en Toppie!!! Als het kan ga zo door!! Ik ben er erg blij mee!! Bedankt, Jaap Struve

    reageren

  • IngridDit recept gemaakt met zwartebonensaus. Het was heerlijk. Alleen vond ik de smaak van de bosui te overheersend. Die laat ik de volgende weg of doe ik er wat eerder bij zodat de smaak wat zachter wordt.

    reageren

  • lyaMooi recept ga het zeker maken. Al is het maar als eerbetoon aan Jenny en volgens mij Popo. Die er helaas niet meer zijn. Hoop ook dat Herman den Blijker zich een beetje ontfermt over hun zoon. Als Rotterdamse denk ik ook wel dat dat gaat gebeuren.

    reageren

  • maryKan de tekst aangepast worden? Jenny en Popo zaten in de MH17.

    reageren

  • IngeborgLijkt me erg lekker maar ook extreem weinig als hoofdgerecht, 1 kg mosselen. Doorgaans wordt voor een hoofdgerecht 1 kg per persoon aangehouden...

    reageren

  • JoanVerrassend lekker en eenvoudig recept.

    reageren