Mosselen in bier
- 1 persoon
- 25 min
- waardering 8
- Hoofdgerecht
- Hollands
- Vis
Ingrediënten
- 1 kg mosselen
- klontje boter
- 2 sjalotjes, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 275 ml light bier
- 1 eetlepel slagroom
- kneepje citroensap
Bereiden
Was de mosselen grondig schoon en trek de harige 'baarden' van de schelpen af. Gooi de schelpen die stuk of open zijn, weg.
Smelt de boter in een grote pan op middelhoog vuur en fruit de sjalotjes en knoflook 5 minuten of tot ze zacht zijn maar nog geen kleur hebben. Schenk het bier erbij en breng aan de kook.
Voeg de mosselen toe, leg het deksel op de pan en kook een paar minuten tot alle mosselen zijn geopend. Gooi schelpen die dicht blijven, weg. Schud de pan een paar keer tijdens het koken.
Schep de mosselen met een schuimspaan uit de pan (laat het kookvocht in de pan) en schep ze in een kom.
Schenk de room en het citroensap bij het kookvocht in de pan en laat een minuutje koken. Bestrooi met zwarte peper, roer door en schenk het vocht over de mosselen in de kom. Eet samen met knapperig brood of patat.
Kookboek
Het recept 'Mosselen in bier' is afkomstig uit het kookboek...
Too good to share
Sam Stern
Koken voor jezelf is leuk! Maar hoe zorg je ervoor dat je elke dag weer gevarieerd eet en dat je slim inkoopt? In 'Too good to share' geeft Sam Stern je 130... lees verder
© Good Cook