Shoarmapakketjes uit de oven

  • 4 personen
  • 30 min
  • waardering 6,8
  • Hoofdgerecht
  • Hollands
  • Vlees

bevat per portie

  • 700 kcal
  • 29 g eiwit
  • 51 g vet
  • 31 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 8 plakjes diepvries bladerdeeg
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 400 g shoarmavlees, in reepjes
  • 2 uien, in ringen
  • 2 tomaten, in kleine stukjes
  • 1 ei
  • 2 eetlepels sesamzaad

Bereiden

Laat het bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 220 °C.

Verhit de olie en bak hierin het shoarmavlees en de uiringen omscheppend 3 minuten. Voeg de stukjes tomaat toe en bak ze 2 minuten mee. Laat het geheel even afkoelen.

Klop het ei los. Schep het shoarmamengsel in het midden van 2 plakjes bladerdeeg. Maak de randen nat met koud water. Leg de andere plakjes deeg erop en druk de randen met een vork op elkaar. Bestrijk de pakketjes met ei en bestrooi ze met sesamzaad.

Laat ze op een bakplaat in de hete oven in ca. 15 minuten goudbruin worden. Lekker met knoflooksaus en een salade van verse tuinbonen.

Bron

Het recept 'Shoarmapakketjes uit de oven' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Blackliz | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (6 stemmen)

Reacties op dit recept

  • EstherLijkt me een recept die voor kinderen erg lekker is. Ik heb alleen een vraag: moet er geen inkeping gemaakt worden in de bovenkant van het bladerdeeg, zodat vocht weg kan? Het lijkt me dat het anders te "nat" wordt, vooral onderste plakje bladerdeeg.

    reageren