Aardappelpuree

  • 4 personen
  • 40 min
  • waardering 8
  • Bijgerecht
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 1 kg kruimige aardappelen
  • 200 ml melk
  • 50 g boter, in klontjes

Bereiden

Spoel de aardappelen af, doe ze ongeschild in een grote pan en kook ca. 20 minuten, onderstaand in koud water met zout. Om te kijken of de aardappelen gaar zijn, prik je met een mes in een van de aardappelen. Wanneer het mes gemakkelijk erin glijdt, haal je de aardappelen van het vuur.

Verwarm de melk in een kleine pan, haal van het vuur en dek af.

Giet de aardappelen af, pel en pureer met de pureestamper of -knijper. Schep de aardappelpuree in een pan en laat de puree al roerend 2-3 minuten op zeer laag vuur drogen. Voeg al roerend de klontjes boter toe. Roer langzaam de hete melk erdoor. Proef en breng de aardappelpuree zo nodig op smaak.

Extra benodigd

Pureestamper of -knijper

Variatietip

Breng naar wens de aardappelpuree op smaak met kerrie, piment of nootmuskaat.

Kookboek

Het recept 'Aardappelpuree' is afkomstig uit het kookboek...

Melk, yoghurt & room

Laurence & Gilles Laurendon

Maak met melk, room, kwark, yoghurt zowel traditionele als verrassende gerechten. De recepten in dit boek zijn zoet én hartig, zoals: roerei met Parmezaanse... lees verder

© Terra Lannoo

Waardeer dit recept (15 stemmen)

Aardappelpuree recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!